De zangschool Zang en Co is in september 2010 opgericht door Linda Smeets. Er zijn een aantal docenten werkzaam binnen de school. Iedereen is breed opgeleid, maar heeft ook zijn eigen specialisme waardoor we zanglessen in een groot scala aan muziekstijlen kunnen aanbieden.

SBH_7810

Linda Smeets

Linda Smeets wordt geboren op 9 december 1983 in Ell (midden Limburg). Het zingen zit er al vroeg in. Haar eerste solo-optreden – voor de hele basisschool – heeft ze al in groep 1. Daarna is ze niet te stoppen. Ze gaat bij het kinderkoor nog voordat ze kan lezen. Aangemoedigd door de dirigent doet ze mee aan het VARA-kindersongfestival. Op 12-jarige leeftijd wint ze de finale van Limburg; de nationale ronde wordt uitgezonden op tv. In 2006 studeert ze af aan het conservatorium te Utrecht voor Lichte Muziek Zang (als docerend en uitvoerend musicus).

Linda werkt mee aan diverse theaterproducties, zoals dat van Rowwen Hèze met de theatershow ‘Saus’ (2007 – 2009) welke op dvd en cd is verschenen. Met onder andere een Spaanstalige solo in ‘De moan’, verder verzorgt ze de backings en speelt ze saxofoon. Ook treedt ze op in She Got Game 3 (2005 – 2006) onder leiding van Leoni Jansen. In april 2010 tourt ze met She Got Game XL.

Ze treedt verder op met tal van bands en orkesten, zoals Guido’s Orchestra en diverse bekende Nederlandse artiesten, zoals Ali B, Tony Neef, Bastiaan Ragas, Loïs Lane. Ook maakt ze regelmatig deel uit van bigbands, fanfares en harmonieën.

Bovendien kent zij vele hoogtepunten in volle theaters, waaronder Carré, de Kleine Komedie, het concertgebouw van Amsterdam, de Heineken Music Hall. Ook neemt zij deel aan het live optreden – wat uitgezonden wordt op tv – in Ahoy’ tijdens de Veteranendag en de Vrienden van Amstel Live.

Linda schrijft haar eigen nummers en heeft haar debuut EP ‘Proudly presenting myself’in eigen beheer uitgebracht. Momenteel is ze bezig met het schrijven van een volgend album.

Website: www.lindasmeets.nl
Facebook: www.facebook.com/lindasmeetsmusic

Opleidingen:

1993-’01 Klassiek zangles
1992-’00 Altsax les (A, B, C diploma behaald)
1989-’02 Lid van kinder- en later jongerenkoor
2001 Lichte muziek zangles via VOCO opleiding, conservatorium Maastricht
2001-’05 Pianoles
2001-’02 Vooropleiding conservatorium Utrecht
2002-’06 Vakopleiding lichte muziek zang, conservatorium Utrecht
2004-’05 Lichte muziek saxofoon lessen conservatorium Utrecht
2008 Zanglessen bij Rob Stallinga
2009 CVT cursus van Catherine Sadolin
2010 EVT lessen bij Mony Wouters
2011 EVT lessen bij Nancy Meijer
2012 Cursus: De coachende docent; de zelfredzame leerling door Jolande Geven

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail