Leerlingenmiddag:

De leerlingenmiddag is ervoor om leerlingen te laten voelen hoe het is om op een podium te staan en zo kilometers te maken. Het is een fijne plek met een prettige sfeer om eens deze stap te zetten. Familie en vrienden zijn van harte uitgenodigd om te komen luisteren waar de leerlingen in de les aan gewerkt hebben.

We merken dat een nummer anders afwerkt wordt, dieper op de onderwerpen ingegaan wordt, als je toewerkt naar een optreden. Zo komen podiumpresentatie (hoe kom ik over op het podium), microfoontechniek, interpretatie (hoe vertel ík het verhaal), etc aan bod.
Daarnaast vragen we iedereen om vooraf een praatje te houden waarin verteld wordt waarom ze voor het nummer gekozen hebben, waar het nummer over gaat, etc, zodat ze kunnen ontspannen én leren om in het openbaar te spreken.

We beginnen de middag door samen in te zingen zodat de stemmen goed opgewarmd zijn. De middag sluiten we af met een gezamenlijk nummer, waarbij het publiek natuurlijk ook mee mag zingen.

Mocht je twijfelen of je mee durft te doen? Heel veel leerlingen hebben dit gehad, maar iedereen die tot nu toe meegedaan heeft, vond het erg leuk en treedt sindsdien vaker op!
Het is altijd een zeer geslaagde, gezellige middag, waarbij wij als docenten erg trots zijn op alle leerlingen die meedoen! Het is leuk om te zien hoe iedereen de stap naar het podium waagt, geniet en om te zien hoe iedereen steeds vooruit gaat en groeit!

Mocht je het nog te spannend vinden om een solo nummer te zingen? Kom dan gezellig langs en zing met het gezamenlijke nummer mee. Zo kun je alvast ervaren hoe het is om op het podium te staan en kun je ervaren hoe de sfeer is.
Hopelijk tot de volgende leerlingenmiddag!

 

In Den Haag organiseren we 2 keer per jaar de leerlingenmiddag.
De volgende leerlingenmiddag is op zondag  5 november en 10 juni ’18.

Locatie:
Jazz & Blues Sociëteit Engels op de Koningin Emmakade 4-5 in Den Haag. www.societeitengels.nl
Er is op de locatie helaas geen pinautomaat aanwezig, zou u daardoor voor contant geld willen zorgen?
Consumptiebonnen à €2,- zijn aan de deur verkrijgbaar.

Tijden:
1e sessie: 12.15u deuren open, 12.45u gezamenlijk inzingen, 13.00u-(max)15.00u optredens.
2e sessie: 15.15u deuren open, 15.45u gezamenlijk inzingen, 16.00u-(max)18.00u optredens.

Kaartjes à €2,- p.p. zijn aan de deur verkrijgbaar. (Kinderen tot 4 jaar gratis)

 

In Weert organiseren we 2 keer per jaar een leerlingenavond.
De volgende leerlingenavond is op zondag 28 januari en zondag 24 juni 2018.

Locatie:
Theatercafé De Huiskamer, Raphaelpad, Weert, www.theaterdehuiskamer.nl

Tijden:
18.30u deuren open, 18.45u gezamenlijk inzingen, 19.00u-21.30u optredens.

Kaartjes à €2,- p.p. zijn bij de docent en aan de deur verkrijgbaar. (Kinderen tot 4 jaar gratis)

 

Open podium:

We organiseren een aantal keer per jaar een open podium. Dit om de leerlingen naast de leerlingenmiddagen nog een extra podium te bieden om kilometers te maken en zo podiumervaring op te doen. Daarnaast vinden we het belangrijk om muzikanten te stimuleren om meer samen te spelen en zo de muziekscene te vergroten. Er wordt op deze manier samengewerkt met andere muziekscholen, wat we graag bevorderen.
Er zijn een aantal verschillen:

  • Bij de leerlingenmiddag kun je je laten begeleiden door je docent, bij het open podium begeleid je jezelf of neem je iemand of meerdere muzikanten (geen drums, wel percussie) mee om je te laten begeleiden (minimaal 1 deelnemer van Zang en Co per optreden).
  • Bij de leerlingenmiddag mag iedereen altijd 1 nummer zingen, bij het open podium wordt de tijd verdeeld onder alle aanmeldingen, waardoor je een paar nummers kunt spelen (minimaal 4).
  • In Den Haag houden we het open podium in onze eigen ruimte, waar max 50 personen binnen kunnen, wat een knus sfeertje geeft. De leerlingenmiddagen houden we bij Jazz Sociëteit Engels waar ruimte is voor zo’n 150 personen. In Weert zijn de leerlingenmiddagen en open podia allebei bij Theatercafé de Huiskamer.
  • De leerlingenmiddag is alleen voor actieve leerlingen van Zang en Co. Met het open podium mogen ook oud leerlingen meedoen.
  • Bij het open podium streven we ernaar om minimaal de helft van de nummers die je speelt medium of uptempo te laten zijn.
  • Bij het open podium is de entree gratis. We hebben wel een hoed staan, hierin mag je jouw waardering voor de optredens laten blijken als je dat leuk vindt (is natuurlijk niet verplicht). De opbrengst wordt onder alle zangers/zangeressen verdeeld.

 

Open podium Den Haag:

  • zaterdag 16 september van 19.00-21.00u

Locatie: Waldeck Pyrmontkade 660, Den Haag
Bring your own pillow (ipv stoelen). Drankjes zijn bij ons verkrijgbaar.
Geef je op door te mailen naar info@zangenco.nl.

 

Open podium Weert:

  • vrijdag 29 september van 20.00-22.00u
  • vrijdag 15 december van 20.00-22.00u
  • vrijdag 16 maart van 20.00-22.00u

Locatie: Theatercafé De Huiskamer, Raphaelpad, Weert
Geef je op door te mailen naar info@zangenco.nl.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail