Privacy Policy en Cookieverklaring

Zang en Co vindt jouw privacy belangrijk. Wij willen dat jij als cursist of bezoeker van onze website weet dat wij op een respectvolle manier omgaan jouw persoonsgegevens. Hoe we dat doen en welke gegevens we van jou hebben ontvangen en verwerken, kun je in deze Privacy Policy lezen. Ook kun je in onze cookieverklaring lezen welke cookies wij gebruiken, waarom en hoe je de cookie-instellingen kunt aanpassen.

 

Welk gegevens hebben we van jou verzameld en waarom?

Als jij je bij ons aanmeldt als cursist, vragen we je om je NAW-gegevens (Naam, Adres en Woonplaats). Daarnaast hebben we je telefoonnummer, geboortedatum, geslacht, betaalgegevens en je e-mailadres nodig voor het uitvoeren en het verwerken van jouw inschrijving. Je e-mailadres gebruiken we om je op de hoogte te houden over zaken omtrent je inschrijving en ons aanbod. Denk aan informatie over de bereikbaarheid van onze locaties of wijzigingen in het cursusaanbod.

Stel je onze e-mails niet op prijs, dan kun je je natuurlijk altijd afmelden via de link onderaan in de e-mail. Dat geldt ook voor onze nieuwsbrief. Gebruik de bijgevoegde link om je uit te schrijven.

Daarnaast maken we ook gebruik van de sociale mediakanalen zoals Facebook en YouTube om jou als cursist en onze volgers op de hoogte te houden van onze activiteiten en hoogtepunten. Als we gebruik willen maken van foto’s of video’s waar jij op staat, zullen we je altijd vooraf om toestemming vragen. Dat geldt natuurlijk al helemaal voor beeldmateriaal dat wordt gebruikt voor speciale pr-doeleinden, zoals posters, flyers of folders. Mocht je bezwaar hebben tegen het gebruik van beeldmateriaal waar jij op staat, kun je ons altijd vragen om het te verwijderen. E-mail ons je verzoek via het contactformulier of naar administratie@lindasmeets.nl. We reageren zo snel mogelijk, in elk geval binnen 4 weken.

Om ervoor te zorgen dat onze website gebruiksvriendelijk is en blijft, maken we ook gebruik van cookies die bijvoorbeeld je IP-adres onthouden. Zo blijf je ingelogd als je binnen onze website navigeert. Lees meer hierover in onze cookieverklaring.

 

Je kan je gegevens inzien en aanpassen

Ben je benieuwd naar wat we allemaal van jou weten. Stuur ons dan een e-mail met je verzoek naar administratie@lindasmeets.nl of via het contactformulier. Het is je goed recht. Je mag ons ook vragen om gegevens aan te vullen, aan te passen of te verwijderen. Door de nieuwe Europese privacywet AVG, die sinds 25 mei 2018 van kracht is, zijn deze rechten voor jou als Europese consument vastgelegd. Alle deze rechten lichten we apart toe en ook hoe je hier gebruik van kunt maken. Meer informatie over de AVG vind je overigens ook op de website van de Autoriteit Persoonsgevens.

 

Gebruik cookies

Wanneer je zangenco.nl bezoekt, geef je automatisch toestemming voor het ontvangen van cookies. Cookies zijn tijdelijke tekstbestandjes met computercode die ervoor zorgen dat onze website je herkent bij een volgend bezoek. De cookies worden automatisch door uw browser opgeslagen op de harde schijf van uw computer.

Met behulp van de cookies krijgen wij inzicht in het gebruik van onze website, maar we zetten de cookies ook in voor marketingdoeleinden. Zo maakt Google Analytics op basis van informatie voor ons een analyse van onze website. Hiermee kunnen we onze website en diensten verbeteren en aanpassen aan de wensen van onze bezoekers. Onze cookies verzamelen overigens geen persoonlijke informatie. Als je toch liever geen cookies wilt ontvangen tijdens het bezoek aan onze website, kun je de instellingen voor de cookies aanpassen in je browser en onze cookies en JavaScript uitschakelen. Echter, let op want de meeste websites werken niet optimaal wanneer je cookies uitschakelt.

Sommige cookies worden verwijderd bij het afsluiten van de browser. Er zijn ook cookies die jaren op je computer blijven staan als je ze niet verwijdert.

 

Hoe wijzig je de cookie voorkeuren?

Cookies uitschakelen, bevelen wij niet aan, omdat dan de website niet optimaal werkt, maar je kunt de cookies en Javascript uitschakelen in je browser. Elke browser heeft een eigen handleiding. Zoek hieronder jouw browser.

Lees meer over het verwijderen van de cookies in de volgende links:

Internet Explorer™

Chrome™

Safari™

Firefox™

Opera™

 

Welke cookies gebruiken en waarom?

Analyserende Cookies

Meten is weten. Klantvriendelijk staat bij Zang en Co hoog in het vaandel. Daarom zijn we voortdurend bezig met het verbeteren van onze website. Daarvoor gebruiken we ook informatie van analyserende cookies.

 

Google Analytics

Doel

Met cookies van Google Analytics meten we hoe je onze webshop gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze website te verbeteren. Zonder deze cookies zou het ons heel wat meer tijd kosten om verbeteringen door te voeren.

 

Eigenschappen

Deze cookie komt van Google en wordt na maximaal twee jaar verwijderd. Sommige cookies worden al na dertig seconden of een minuut verwijderd.

Delen

Google deelt geen anonieme data met derden.

Lees meer: Privacy statement

Cookienaam Geplaatst door Verloopt na Doel
_ga zangenco.nl 2 jaar Identificeert een unieke bezoeker.
_gid zangenco.nl 24 uur Identificeert een unieke bezoeker.
_gali zangenco.nl 1 min Deze cookie wordt gebruikt om informatie naar Google analytics te vesturen.
_gat zangenco.nl 1 min Deze cookie wordt gebruikt om informatie naar Google analytics te vesturen.

 

Derde partijen

We delen persoonsgegevens niet met anderen, tenzij we daartoe verplicht zijn. Denk aan wettelijke afspraken en nationale en Europese regelgeving zoals de Belastingdienst en Justitie. Soms komen we er niet onderuit en delen we jouw data omdat we bepaalde werkzaamheden uitbesteden. Zo delen we jouw gegevens met externe partijen die namens ons het onderhoud en de hosting van onze website verrichten, de boekhouding opstellen voor de belastingaangifte en/of leveranciers van software voor onze geautomatiseerde (marketing)activiteiten (Google).

Al deze externe partijen hebben een verwerkersovereenkomst met ons afgesloten waarmee ze beloven dat ze net zo zorgvuldig met jouw data omgaan als wij. Bovendien geven we alleen de persoonsgegevens uit handen die echt nodig zijn voor de verwerking. En als ze deze partijen data willen gebruiken voor een nieuwe verwerking, zullen ze ons informeren zodat we je eerst om toestemming kunnen vragen.

 

Kinderen tot 16 jaar

Extra aandacht hebben wij voor onze jonge cursisten. In principe hebben we toestemming nodig van de ouders of de voogd voor de verwerking van gegevens van jongeren tot 16 jaar. Omdat we ook gegevens over het websitebezoek bijhouden – om onze site en onze dienstverlening te verbeteren – kan het voorkomen dat we onbedoeld ook hun data verzamelen. Ben je een ouder en ben je er zeker van dat wij data van jouw zoon of dochter hebben verzameld zonder jouw toestemming, mag je ons vragen om deze informatie te verwijderen. Stuur ons dan een e-mail met jouw verzoek.

 

Hoe lang bewaren we persoonsgegevens?

Hoe lang bewaart Zang en Co je persoonsgegevens? Daarover kunnen we kort zijn; we bewaren de data niet langer dan nodig is voor de verwerking waarvoor ze zijn ingezameld. Meestal staan hier wettelijke bewaartermijnen en richtlijnen voor, waar wij ons vanzelfsprekend aan houden.

Neem bijvoorbeeld de gegevens die wij van je hebben gevraagd bij de inschrijving. Deze data hebben we ook nodig voor het doen van de belastingaangifte. En de Belastingdienst wil dat we de gegevens nog bewaren voor een eventuele controle.  Zo wordt onze cursistenadministratie 7 jaar bewaard. Gegevens van ons personeel bewaren zolang het dienstverband duurt, tot 2 jaar na de uitdiensttreding. Heb jij bij ons gesolliciteerd? Dan bewaren we jouw cv en motivatie hooguit 1 jaar en alleen als jij ons daarvoor toestemming hebt gegeven.

 

Hoe wij je privacy beschermen

Zang en Co doet er alles aan om jouw privacy te garanderen. We hebben alle technische en organisatorische maatregelen getroffen die mogelijk zijn om jouw privacy te borgen. Zo werken we met een voor de veilige verwerking van persoonsgegevens en een protocol voor datalekken. Onze systemen zijn beveiligd met wachtwoorden die regelmatig worden aangepast. Alle gegevens zijn opgeslagen op beveiligde servers. En als jij gegevens verzendt via onze website worden ze versleuteld verstuurd (SSL). En als het even kan gebruiken we jouw data zo dat ze niet kunnen terugleiden tot jou als natuurlijk persoon.

 

Een datalek, wat nu?

We hopen dat het nooit gebeurt, maar een datalek helemaal uitsluiten is onmogelijk. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat er door een menselijke of technische fout of een storing in het systeem data lekt. Zodra wij een vermoeden hebben van een datalek treedt er een protocol in werking. Bij een serieus lek zijn we verplicht om het datalek te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Maar we zullen ook jou via e-mail informeren zodat je maatregelen kunt nemen zoals het wijzigen van wachtwoorden.

 

Wat zijn je rechten?

Door de AVG heb je er een aantal nieuwe rechten bij gekregen, bovenop dat bestaande rechten. We zetten ze voor je op een rijtje:

 

  • Recht op inzage en correctie; dit wil zeggen dat je vrij bent om al je on- en offline gegevens die wij van je hebben op te vragen. Ook mag je ons verzoeken om je gegevens aan te passen, aan te vullen, te verwijderen of af te schermen als ze niet kloppen, onvolledig zijn, er niet toe doen of als ze worden gebruikt terwijl ze niet rechtmatig zijn verzameld. We zullen dit dan ook doorgeven aan de partijen die namens ons met de gegevens werken.
  • Recht om vergeten te worden; wij moeten je gegevens wissen als ze niet meer nodig zijn voor het doel waarvoor ze zijn verzameld of verwerkt, als jij je toestemming voor verwerking intrekt of als je bezwaar aantekent, als wij je gegevens onrechtmatig hebben verwerkt. Ook moeten we je gegevens wissen als een regel uit het Unierecht of nationaal recht daar om vraagt of als het gaat om gegevens van kinderen die jongeren zijn dan 16 jaar.
  • Recht op verzet; je mag ons vragen om jouw data niet langer te gebruiken voor marketingdoeleinden. Dat mag ook als je daarvoor een gegronde reden hebt, bijvoorbeeld omdat je niet wilt dat een bekende die bij ons werkt jouw vertrouwelijke persoonsgegevens kan inzien.
  • Overdraagbaarheid van je gegevens; wij moeten ervoor zorgen dat jouw digitale gegevens zo worden opgeslagen dat ze gemakkelijk kunnen worden overgedragen en hergebruikt als jij daarom vraagt.

 

Wil jij gebruik maken van een van je rechten of heb je nog vragen? Mail dan je verzoek naar ons via het contactformulier.

 

Het kan natuurlijk ook schriftelijk:

 

Voor de locatie Weert

Sutjensdwarsstraat 4

6006 PA, Weert

En

Voor de locatie Den Haag

Waldeck Pyrmontkade 660

2518 KH, Den Haag

 

Tot slot:

Dit privacybeleid kan altijd worden gewijzigd of aangevuld. Deze wijzigingen zullen wij hier publiceren. Natuurlijk houden wij je hiervan per e-mail op de hoogte.