Zin om (naast je zangles) mee te doen met een project van Zang en Co?
Onderstaand vind je de mogelijkheden!

  • Close Harmony Project
  • Close Harmony Project voor gevorderden
  • Theaterproject – Introducing Musical – Musical Kids voor 7-12 jaar
  • Theaterproject – Introducing Musical – Musical Teens voor 12-17 jaar
  • Kids Music (vanaf 4-7 jaar)
  • Kinderkoor (vanaf 8-14 jaar)
  • Solfège Zanglessen (16 jaar en ouder)
  • Zang en Co Vocal Group (locatie Weert)


Close harmony project – door Emily Coomber
10x op woensdagavond 20.30-22.00u locatie Zeeheldenkwartier

Heb je altijd in een koor willen zingen, of ooit willen ervaren hoe het is om met meerdere stemmen in harmonie te zingen? Dan is dit nu je kans!

Het ‘Zang en Co – Close Harmony Project’ gaat door met deel 9!

Deel 1-8 waren een groot succes! Na zoveel leuke reacties en erg mooie optredens tijdens de leerlingenmiddagen gaan we natuurlijk door met het ‘Close Harmony Project’! De dames gaven aan dat ze naarstig op zoek zijn naar mannenstemmen, dus mannen: geef je op!

Luister hier naar Angel en Born this way, gezongen op de leerlingenmiddag van 31/5/15.

Read more

 

Close Harmony Project voor Gevorderden
10 keer op donderdagavond 20.00-21.00u

Heb je al veel ervaring in het meerstemmig zingen en zou je graag wat meer uitdaging willen in de samenklanken en het samen zingen? Dan is de gevorderden groep van het Close Harmony Project wat voor jou!

10 keer zal er vanaf augustus op de donderdagavond van 20.00-21.00u gerepeteerd worden met een groep van 4-8 personen.

Read more


Theaterproject – Introducing Musical – Musical Kids van 7-12 jaar
10x op Maandagavond 18.30-19.30u.

Wil jij graag kennis maken met muziektheater/musical of je hier verder in verdiepen?
Geef je dan op voor dit afwisselende en dynamische project met spetterende afsluiting op 18 juni!

In 10 repetities van een uur gaan wij aan de hand van diverse musicalnummers meerstemmig zingen en daarbij op zoek naar theatrale manieren om de tekst invulling te geven.
Hoe kun je bijvoorbeeld een personage vormgeven? Hoe kun je jouw lijf, stem en gezichtsuitdrukking op zo’n manier inzetten zodat je ineens even totaal op iemand anders lijkt?

Read more


Theaterproject – Introducing Musical – Musical Teens voor 12-17 jaar
10x op Maandagavond 19.30-20.30u.

Wil jij graag kennis maken met muziektheater/musical of je hier verder in verdiepen?
Geef je dan op voor dit afwisselende en dynamische project met spetterende afsluiting op 18 juni!

In 10 repetities van een uur gaan wij aan de hand van diverse musicalnummers meerstemmig zingen en daarbij op zoek naar theatrale manieren om de tekst invulling te geven.
Hoe kun je bijvoorbeeld een personage vormgeven? Hoe kun je jouw lijf, stem en gezichtsuitdrukking op zo’n manier inzetten zodat je ineens even totaal op iemand anders lijkt?

Read more


Kids Music – Groepslessen voor kinderen 4-7 jaar
Zondagochtend 10.00-10.30u locatie Zeeheldenkwartier

Kids Music is een project voor jonge kinderen die op een speelse manier hun muzikaliteit en plezier voor muziek willen ontwikkelen. Het legt een goede basis voor de muzikale ontwikkeling.
Het is een project waar we erg trots op zijn, het zijn zulke leuke lessen die we alle kinderen aan zouden raden! 

Door samen te zingen, kennis te maken met muziek en zang- en ritmespelletjes te doen, groeit hun muzikaal gehoor, hun muzikaal besef en de zuiverheid in het zingen. Het gaat in deze cursus vooral om het plezier voor muziek, zonder dat de nadruk ligt op leren en ontwikkelen. Het belangrijkste is dat de kinderen op een leuke manier met muziek aan de slag gaan!
Na dit project kunnen de leerlingen goed doorstromen naar zanglessen bij Zang en Co of muzieklessen van andere instrumenten.
Het is daarom ook erg geschikt voor kinderen die uiteindelijk een ander instrument willen leren spelen, maar waarvoor het wel prettig is om vooraf een muzikale basis te hebben.

Klik hier voor het Kids Music-introductie filmpje.

Read more

 

Kinderkoor voor kinderen vanaf 8-14 jaar
Zondagochtend 10.45-11.30u locatie Zeeheldenkwartier

In september willen we weer van start gaan met het Zang en Co Kinderkoor. De eerste periode werd zeer succesvol afgesloten met een mooi optreden tijdens de leerlingenmiddag in November waarbij ze hoge ogen gooiden door de zuiverheid van hun samenzang. Om het koor nog verder te laten groeien zijn we op zoek naar nieuwe leden!

Benieuwd naar het project? Kom op zondagochtend van 10.45-11.30u langs en doe mee!

Zingen in een koor is iets anders dan prive zangles. De focus ligt namelijk niet op solo zangtechniek, maar op de zangtechniek die nodig is om samen te zingen met anderen.

Het zuiver kunnen zingen van een meerstemmig stuk, vergt training. Je moet goed kunnen luisteren naar verschillende stemmen, in canon kunnen zingen, en je kunnen aanpassen aan het stemgeluid van de andere koorleden. Je moet leren om de taal van muziek met elkaar te delen en te begrijpen. En ook de aanwijzingen van de dirigent leren aflezen van zijn of haar handen.

In de repetities van het Zang en Co Kinderkoor, staat luisteren naar elkaar centraal. Er worden veel oefeningen gedaan (door middel van canons en techniekoefeningen) die je helpen om op een goede manier zuiver te leren zingen, horen en denken. Oefeningen die je helpen om op je eigen stem te leren vertrouwen, zodat je zeker bent van jouw partij.

In principe doen we alles uit ons hoofd en leren we alle stukken aan door goed te luisteren, naar onszelf, naar elkaar en naar de dirigente. Zo neem je direct iets op en onthoud je het meteen.

Om kinderen in de leeftijd van 8 t/m 14 jaar op een veilige manier zuiver en meerstemmig te leren zingen en hen te helpen hun zangstem te leren kennen en beheersen, zijn stukjes, liedjes en canons uit het licht/modern klassieke repertoire bij uitstek geschikt.

Klassieke (kunst) muziek, is vaak gebaseerd op kinder- en volksliedjes, en daardoor prettig voor de kinderen om te zingen.
Naast het klassieke repertoire zingen we ook Jazz, Musical en Pop liedjes.

Read more

 

Solfège Zanglessen vanaf 16 jaar – locatie Zeeheldenkwartier

Altijd al willen weten wat je nou precies zingt in het akkoord, waardoor je zuiverheid nog beter wordt, wil je van blad leren zingen en wil je je gehoor trainen of wil je toelating doen voor een conservatorium of andere muziekopleiding, maar heb je nog weinig aan muziektheorie gedaan? Dan is dit project echt iets voor jou!

De solfège zanglessen zijn anders van insteek dan de reguliere zanglessen waarin zangtechniek, interpretatie etc centraal staan. Bij de solfège zanglessen wordt de zang vanuit de theorie en het gehoor benaderd.

Ervaring of eerder opgedane kennis van muziektheorie  is niet nodig, die doe je op in de lessen. Heb je wel al ervaring, dan zullen de lessen zeker nog meer aan je eigen muzikantschap bijdragen. Iedereen kan het leren.

Het ‘begrip van muziek’ zorgt ervoor dat je muzikaal gehoor ontwikkelt, waardoor je gaat horen welke functie een toon in een akkoord heeft, waardoor je intonatie veel makkelijker en logischer wordt. Zuiver zingen is dan niet meer een toevalligheid, maar een bewuste keuze, die je steeds opnieuw weer kunt aanboren.

Read more

 

Ècht zingen bij de Zang en Co Vocal Group! Locatie Weert

Het afgelopen jaar zijn we gestart met de Zang en Co Vocal Group geleidt door Rob.
Het is fantastisch om te zien hoe de groep gegroeid is in deze lessen!
We merken dat er veel interesse is in een groep als deze. Er wordt in een kleine groep gewerkt aan het samen zingen. Dit is nl totaal anders dan solistisch zingen. Je leert hoe je jouw klankkleur, timing, dynamiek etc aanpast zodat je samen nog veel mooier en meer als een geheel gaat klinken. En het is natuurlijk erg fijn en gezellig om samen te zingen!
Zou je graag in een koor willen zingen, maar heb je het idee dat je eerst tips en tools nodig hebt voordat je deze stap durft te zetten? Ook dan is goed idee om eerst lessen bij de Zang en Co Vocal Group te volgen, ervaring op te doen en daarna de stap kunt gaan zetten naar een koor!

De Zang en Co Vocal Group zingt swingende liedjes, met mooie meerstemmigheid, liedjes waardoor je geraakt wordt of waarvan je blij wordt.
Rob Reyners leidt de Zang en Co Vocal Group op de dinsdag in Weert.

Bij voldoende aanmeldingen starten we een 2e groep op de dinsdag of donderdagavond, of donderdag overdag.

Er wordt veel aandacht besteed aan een goede ademhaling en zangtechniek, zodat je jouw stem nog beter leert te beheersen en deze hierdoor groeit. Samen zingen is een kunst op zich en als een groep dit goed beheerst, is dit het ultieme wat je in samenspel kunt bereiken. Dit doel wordt nagestreefd.

Iedereen heeft een eigen karakter en eigen stemgeluid, het is de kunst om dit zo in te zetten zodat je ècht samen gaat zingen, met je eigen stem, maar met de juiste verhoudingen en klanken van iedereen samen.
Rob neemt de zangers/zangeressen mee in deze zoektocht en laat jullie kennis maken met verschillende muziekstijlen, grooves en samenklanken.

Over Rob Reyners (1991): hij zingt, dirigeert, speelt diverse instrumenten (bugel, trompet, gitaar, piano), is theatermaker, schrijft sketches en gedichten. Hij is afgestudeerd voor Jazz Zang aan het Maastrichtse Conservatorium, nam 2 cd’s op en won in 2013 de EuJazz Young Talent Award. Hij liet zich inspireren door Ella Fitzgerald, Kurt Elling, Nat King Cole, Mark Murphy, Diana Krall, Frank Sinatra en vele anderen. Door zijn tomeloze energie en enthousiasme is hij een plezier om mee te werken!

Tijd: Dinsdagen van 12.15-13.45u (behalve in schoolvakanties), extra groep op dinsdag of donderdag van 20.30-22.00u of op de donderdagmiddag
Optredens: tijdens de leerlingenmiddagen en open podia van Zang en Co
Kosten: start 5 september 40 lessen: €640,- incl btw (minimaal 6 deelnemers voor lessen van 1,5 uur, minimaal 4 deelnemers voor lessen van 1 uur, restitutie is niet mogelijk)
Groepsgrootte: Minimaal 6 deelnemers, maximaal 9 deelnemers
Locatie: Theater de Huiskamer, Raphaelpad, Weert

Geef je op door het contactformulier in te vullen o.v.v. Zang en Co Vocal Group!

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

One thought on “Projecten

  1. Pingback: Linda Smeets opent zangschool in Zeeheldenkwartier