blaadjes

over ons

Hoe Zang en Co in 2010 is ontstaan

rechts
bird wit MET NOTEN

oprichter linda smeets

Linda Smeets (1983): Zangeres, Singer-songwriter, Zangdocent.

In 2006 studeerde ze af aan het Conservatorium van Utrecht voor Lichte Muziek Zang.

U kunt haar o.a. kennen van: Radio 3 (Rob Stenders, Gerard Ekdom), Radio 2 (Daniel Dekker), L1, Rowwen Hèze (‘Saus’, De vrienden van Amstel live), She Got Game 3 en XL (Leoni Jansen) en TVOH 3 (Team Borsato).
Ze stond in grote zalen als het Ahoy, Carré, De Heineken Music Hall, het Concertgebouw van Amsterdam, De Kleine Komedie, etc.
Daarnaast schrijft ze haar eigen nummers.

Linda houdt van muziek en deelt graag de kennis die ze door alle jaren heen heeft opgedaan. Vanuit die visie is Zang en Co ontstaan.

Hoe zang en co is ontstaan

Zang en Co bestaat al sinds 2010!
Hoe is Zang en Co eigenlijk bestaan?

Ik, Linda Smeets verhuisde vanuit Utrecht (mijn studentenstad) naar Den Haag en was in het begin volop aan het touren met Rowwen Hèze, orkesten, bands, maar na een tijdje miste ik het lesgeven zo, dat ik begin 2010 samen met mijn broertje een site maakte voor mijn zangpraktijk: www.denhaagzangles.nl.

Na een half jaar had ik zelf 60 leerlingen en 100 mensen op de wachtlijst! Zij wilden natuurlijk ook zo snel mogelijk aan de slag en toen ontstond het idee om een ruimte te huren en op zoek te gaan naar docenten die net als ik, afgestudeerd zijn aan het conservatorium, veel podiumervaring hebben, enthousiast zijn, lichte muziek zingen, techniek erg belangrijk vinden en het belangrijk vinden om op een leuke manier les te geven en daardoor juist nog meer te bereiken bij de leerlingen!
Saskia Eigenhuis was de eerste docent die voor Zang en Co kwam werken. Zij heeft 4 jaar bij ons gewerkt, maar toen ze terug verhuisde naar haar roots en een kindje kreeg werd de afstand wat minder praktisch.
Andere docenten die o.a. bij ons lesgegeven hebben zijn: Renske Taminiau, Gianna Tam, Loes Nuijten, Dinaira Scheffers, Myriam Gaasbeek.

Samen met deze geweldige docenten groeide Zang en Co binnen no time uit tot een begrip in Den Haag e.o.!

In september 2010 huurde ik de eerste ruimte op de Stadhouderslaan (de kerk op de hoek bij de JF Kennedylaan), de 2e ruimte kwam er kort daarna ook bij in Voorburg (het oude CBS gebouw).

De eerste leerlingenmiddag werd nog in de kerk gehouden, maar door de grote opkomst van leerlingen en hun fans zijn we snel verhuisd naar de Jazz en Blues Sociëteit Engels op de Waldeck Pyrmontkade waar we nog steeds de leerlingenmiddagen houden.

Na 1,5 jaar werd het CBS gebouw gesloten en moesten we op zoek naar een andere ruimte. Naar 2 ruimtes geprobeerd te hebben heb ik deze locatie toch gesloten, omdat ik geen ruimte kon vinden waar ik kinderen en scholieren alleen naartoe durfde te laten fietsen. Ik heb toen besloten om 1 ruimte aan te houden die goed bereikbaar was met het OV en waar iedereen veilig op de fiets naartoe kon komen.
In de tussentijd verhuisden we in het Statenkwartier naar de locatie waar we 3 jaar hebben gezeten: De Stadhouder.

De privé en duo lessen liepen super en we starten met de combinatielessen van piano en zang. Leerlingenmiddagen houden we al sinds het begin 3x per jaar zodat leerlingen die gedurende het jaar starten al gauw een mogelijkheid krijgen om het podium te betreden. Podiumervaring vind ik belangrijk, maar vooral ook erg leuk! De leerlingen groeien er enorm van en werken er echt naartoe. Er zijn leerlingen die er al vanaf het begin bij zitten. Het is zo leuk om te zien hoe ze gegroeid zijn! Daar ben ik echt trots op!

In die tijd begonnen we ook met diverse workshops: podiumpresentatie en microfoontechniek, masterclasses etc.
We merkten dat de leerlingen die al een langere tijd les hadden het leuk vonden om met nieuwe projecten mee te doen. Emily Coomber begon zo met het Close Harmony Project waar momenteel de 7e editie van plaatsvindt!
Usha Berfelo geeft het Muziektheater Project en is in september begonnen met het Basis Muzikale Ontwikkeling voor jonge kinderen 4-7 jaar en het Zang en Co Kinderkoor. Het zijn zulke leuke projecten! Ook daar ben ik erg trots op!

Inmiddels ben ook ik terug verhuisd naar mijn roots (Weert) waar ik zelf lesgeef en we in september 2016 starten met een extra locatie en nieuwe docenten.
De combinatie van het optreden en schrijven, zelf lesgeven en het runnen van Zang en Co vind ik echt super. Alles wat ik leuk vind zit erin. Bij Zang en Co geniet ik iedere keer weer van de blije gezichten die ik op de leerlingenmiddagen en projecten zie. En hoe fantastisch is het om de leerlingen dankzij onze lessen te zien groeien! Ik ben erg blij met de docenten die samen met mij Zang en Co tot een succes maken!

In maart 2016 kwam een nieuwe ruimte voorbij: na 3,5 maand klussen zijn we in juni 2016 verhuist naar onze eigen locatie op de Waldeck Pyrmontkade 660 in het Zeeheldenkwartier. Het was de eelt op m’n pianovingers zeker waard, want het is een erg fijne locatie geworden met een grotere ruimte, een keuken/wachtruimte en een tweede lesruimte met zelfs een eigen podium, waarop we concert nights kunnen organiseren! Leuk!

" Vergroot het kleurenpallet van jouw stem zodat ook jij vrij kunt schilderen wanneer je zingt! "
Open live gesprek
1
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?
Hallo,
Ik help je graag verder bij al je vragen!