blaadjes

van Zingen naar Zijn

‘muziek raakt, resoneert, en doet iets met je zonder dat je het met je verstand kunt bevatten’

rechts
bird wit MET NOTEN

Meditatief zingen

‘muziek raakt, resoneert, en doet iets met je zonder dat je het met je verstand kunt bevatten’

Vanuit je stem, verstilling, verbinding en vertrouwen naar rusten in zijn. Van hoofd naar hart. In deze ‘van Zingen naar Zijn’ sessie ga je samen met Linda Smeets zingen, werken aan je ademhaling en mediteren, lichaamswerk doen en bewustzijn creëren. In groepsverband samen luisteren naar muziek en mooie gesprekken voeren die altijd bijdragen aan het geheel.

Deelnemers benoemen de openheid, betrokkenheid, de energie, het plezier en de aandacht voor de groep. “Linda vraagt door waar anderen stoppen, dit doet ze vanuit rust en vertrouwen, waardoor de ander zich opent. Linda weet de essentie te raken”, zo schrijft een deelnemer.

Wanneer je zingt gebeurt er zoveel waar je niet omheen kunt en waar je je wellicht nog niet bewust van was. Dit bewustzijn geeft nieuwe ingangen om te zien wat er is, om dat te voelen en uit je comfortzone te stappen. Als zangeres, vocal coach en bewustzijnsontwikkelaar brengt Linda alles samen in haar sessies.

Geeft je lijf je signalen dat je aan ‘de bak moet’. Luister hiernaar en ga aan de slag. Hoe voel je dit? Je hebt een hoge ademhaling, last van hyperventilatie, bent kortademig, hebt burn-outklachten of een overspannen gevoel. Ook kunt je ook angstig voelen, last hebben van je stem, het moeilijk vinden om in het openbaar te spreken of om jezelf te laten zien en horen (voor jezelf op te komen). Vaak denk je te veel na, waardoor je niet meer bij je gevoel komt. Je stem even niet kunt vinden. Wil je graag weten wat jij te brengen hebt in deze wereld, wat jouw talenten, passie en missie zijn? Mis je de glans, de sprankel in je leven, waardoor dingen meer energie kosten, dan je eigenlijk zou willen? Dan gaat deze sessie je zeker veel brengen. “Wanneer je bereid bent je open te stellen, openbaren zich de antwoorden als vanzelf tijdens het zingen. Je hoeft ze alleen maar te zien en daar ben ik voor”, aldus Linda.

“Ik begeleid je naar deze nieuwe route waarin jouw kracht, jouw sprankeling en jouw passie zich aan jou ontvouwen.”

zangeres | coaching by Vocal | bewustzijnsontwikkelaar

‘overgave tijdens het zingen, jezelf verliezen in het moment, brengt jou naar je kern, oordeelloos, licht en met joy’

Geboren zangeres, verbinder, spiritueel, gevoelig, passievol, respectvol, met aandacht. Dat zijn kenmerkende woorden voor Linda. Ze zingt vanaf het moment dat ze kan praten en geeft haar eerste optreden op vierjarige leeftijd voor de hele basisschool. Dat vergt behoorlijk wat lef. Ook later wanneer ze kiest voor het conservatorium, het onzekere, maar ze kan eigenlijk niet anders; dit is wat ze móet doen.

Wanneer ze zingt, voelt ze haar hart opengaan en voelt ze haar liefdevolle energie de zaal instromen. Die interactie voelen, communiceren op een hoger niveau, dan is ze op haar best. “Spiritualiteit is me door m’n moeder met de paplepel ingegeven. Hier wilde ik zelf ook iets mee - ik was me toen nog niet bewust van alle mooie dingen die gebeuren tijdens mijn zanglessen - maar ik wist nog niet wat. 

Het huiskamerconcert bij Harri Vermunt en Carla Bloemen was zo fijn, zo inspirerend. Dat bleek een keerpunt.” Haar nieuwsgierigheid is gewekt en ze ontdekt dat het antwoord (waarom die ervaring zo voelt) ligt in het bewustzijn, de gelijkgestemdheid. Ze wordt door Harri en Carla uitgenodigd deel te nemen aan hun meerjarige training tot bewustzijnsontwikkelaar en grijpt deze kans met beide handen aan. Zo vindt ze haar nieuwe route.

Afgestudeerd aan het Conservatorium van Utrecht (HKU) voor Lichte Muziek Zang, uitvoerend en docerend, verdiept ze zich verder in EVT, CVT, Pahn, Klassieke techniek en Larynx Manipulatie. Inmiddels maakt ze deel uit van de ecologie van carlabloemen.nu, die mensen helpt om, vanuit eigen kracht en talenten, dát tedoen, wat ze eerder nooit voor mogelijk hielden: de andere route!

Linda doet dit op haar eigen unieke wijze, met haar ‘van Zingen naar Zijn’ sessies. “Vanuit stilte, vertrouwen en aarding ontstaat zo’n mooie energiestroom. Ik begeleid deelnemers in dit proces en leer ze te kijken, te voelen. Ik stel vragen en dat wat ik zie geef ik terug wat tot hele mooie”, bijzondere inzichten leidt.

‘those who wish to sing always find a song’

‘words make you think, music makes you feel, a song makes you feel a thought’ - E.Y. Harburg

" Vergroot het kleurenpallet van jouw stem zodat ook jij vrij kunt schilderen wanneer je zingt! "
Open live gesprek
1
Hallo, kan ik je ergens mee helpen?
Hallo,
Ik help je graag verder bij al je vragen!